Cover, the ins and outs

Voor iedereen die dat dolfijntje, de draak tribal, barbed wire, het tekenfilmfiguur of de naam van die ene ex zat is, heeft Haarlem Tattoo goed nieuws. Wij zetten namelijk al lange tijd covers en weten dat een goede cover up tattoo veel meer is dan het verbergen van een oude tatoeage.

Bij Haarlem Tattoo is het balend van je oude tattoo binnenlopen en dolblij met je nieuwe naar buiten gaan.

Met een cover tattoo kan ook jij straks stralend rondlopen met een gloednieuwe tattoo waar je trots op mag zijn.

IETS WEG TE WERKEN?

We hebben allemaal weleens spijt. Bij een oude tattoo die niet meer bij je past is dat extra pijnlijk; hij zit er per slot van rekening voor altijd. Toch? Haarlem Tattoo is ervaren in het zetten van covers en weet als geen ander hoe fantastisch het is om oud zeer weg te halen. In onze studio in Haarlem kun je oude liefdes en vervelende herinneringen inruilen tegen een indrukwekkende nieuwe tatoeage; eentje die je stiekem altijd al wilde hebben.

Het toffe van een cover laten zetten bij Haarlem Tattoo is dat je niet meer aan de oude hoeft te denken. Die is stom, dat weten we. Wij horen bij een cover up tattoo namelijk graag wat je wél wilt. Denk aan die nieuwe: wat zou je willen? Wat spreekt je aan? Zoek eens op internet en maak vooral een Pinterest board aan. Laat het verdere uitdenken maar aan ons over. Wij kijken ernaar en gaan aan de slag met tekenen.

OUT WITH THE OLD, IN WITH THE NEW!

Je hoeft dus niet te denken vanuit wat je hebt, maar wat je wilt. De rest doet Haarlem Tattoo voor je. Daar zijn we in opgeleid. We hebben geleerd te kijken, zo zien we mogelijkheden in plaats van beperkingen. En geloof ons: er is heel veel mogelijk. Zolang de cover maar groter is dan de oude tattoo. Want er is ook wat ongetatoeëerde huid nodig om er iets heel moois van te maken. Werken met kleur helpt vaak, alhoewel dit geen must is. Wil je het bij zwart en grijs houden? Ook goed.

Zo’n cover is trouwens echt nooit een groot zwart vlak. Vreselijk toch? Daar doen we niet aan. Omdat Haarlem Tattoo werkt met dunne naalden, schitterende kleuren en de juiste inkt, kan er zoveel meer. Geen doorgezakte zwarte vlekken of letters meer. Kom maar door met die wensen waarin lijnenwerk, water color, mandala, trash polka of iedere andere stijl een hoofdrol speelt. We denken oprecht met je mee.

DE TIJD NEMEN

Nu je dit weet kun je niet wachten tot die oude tattoo weg is. Help! Je hebt haast. Tja, dat werkt dus niet bij een cover. We moeten er rustig de tijd voor nemen om het voor jou zo fraai mogelijk op te lossen. Als je een kapot auto-onderdeel hebt laat je er toch ook geen elastiekje omheen doen door de monteur? Om te beginnen kom je gewoon eens langs om jouw ideeën te bespreken. Je deelt je Pinterest bord en neemt samen met ons alle ingevingen, twijfels en vragen door. Zeker? Dan plannen we een eerste sessie met je in. Bij covers zijn vrijwel altijd twee sessies nodig.

Tijdens de tweede sessie lopen wij de nieuwe tattoo grondig na om te zien of alles goed is blijven zitten. De huid eronder is immers al eens getatoeëerd: soms pakt de inkt dan minder goed. We nemen alle tijd die nodig is. Fijn om te weten dat we bij het zetten van covers ons ‘gewone’ uurtarief hanteren.

LITTEKENS

Misschien wel de meest tastbare vorm van oud zeer. Littekens zijn zichtbare herinneringen aan iets waar je zo onderhand wel vanaf wilt. Haarlem Tattoo kan helpen met het zetten van een cover tattoo. Een cover kan er soms overheen, soms omheen. Dat hangt onder andere van de grootte en plek van je litteken af. Twijfel je of een cover bij jouw litteken mogelijk is? Kom gewoon langs, we kijken ernaar en geven eerlijk advies.

TOE AAN EEN COVER? BEZOEK HAARLEM TATTOO

Wat is het toch ongelooflijk handig dat wij onze vaste inloopdagen hebben. Deze dagen lenen zich perfect voor een bezoekje aan onze tattoo studio. Iedere donderdag tussen 19.00 uur en 21.00 uur en iedere zaterdag tussen 13.00 uur en 17.00 uur kun je bij ons terecht in Haarlem Noord. Je kunt onze portfolio’s en ontwerpen zien, ideeën bespreken, vragen stellen en wanneer je overtuigd bent, direct een afspraak met ons inplannen. Wil jij meer informatie? Kom op een zaterdag langs, volg Haarlem Tattoo op Facebook en Instagram en kijk alvast eens verder op onze website.

Diana: “Covers zetten geeft zoveel extra voldoening. Mensen komen verdrietig om mislukte tattoos binnen en lopen helemaal blij de deur weer uit met hun nieuwe tattoo. En dat is vaak ook de tatoeage die ze altijd al wilde.